Дом здравља Ваљево

Дом здравља Ваљево је здравствена установа која становништву обезбеђује квалитетне и доступне услуге примарне здравствене заштите. Особље прати савремена достигнућа у медицини кроз активности у области промоције здравља, превенције, програма за рано откривање болести и лечење и брине о здрављу становника.

  • 014/ 315-00-38
  • 014/ 315-00-65
  • office@dzvaljevo.rs
  • Железничка 12, 14000 Ваљево

Портал за пацијенте

Реализација услуга у Дому здравља Ваљево електронским путем - Портал за пацијенте

Архива вести 2021.год.

Радно време Дома здравља за празнике

Дом здравља Ваљево обавештава суграђане о радном времену за новогодишње и божићне празнике.

детаљније

Новогодишњи амбијент на Педијатрији

Како би малим пацијентима новогодишњим амбијентом олакшали долазак код лекара, односно прехладу, вакцинацију или систематски преглед, запослени у Служби за здравствену заштиту деце украсили су свој простор новогодишњом декорацијом. Јесте то традиција, али у недавно реновираном Дому здравља украси су дошли до пуног изражаја и заједно са цртежима на зидовима, као и едукативном таблом, атмосферу на Педијатрији чине врло пријатном.

детаљније

Провера одржавања акредитационих стандарда

Јуче је у нашој установи обављена нова редовна провера одржавања акредитационих стандарда. Посета је протекла у складу са противепидемијским мерама, тако да је одржан краћи састанак, прегледана документација и организован обилазак дела Дома здравља који није у КОВИД режиму.

детаљније

Од понедељка сви прегледи одраслих пацијената у Дому здравља

Због боље епидемиолошке ситуације, од понедељка 6. децембра ће само приземље Дома здравља бити намењено прегледима одраслих пацијената на КОВИД, док ће лабораторија на првом и одељење Медицине рада на другом спрату бити на располагању осталим пацијентима.

детаљније

На вакциналном пункту четири вакцине против КОВИД-19

На вакциналном пункту четири вакцине против КОВИД-19

детаљније

Пријаве за Модерну

Дом здравља Ваљево обавештава грађане да је за имунизацију против вируса корона однедавно на располагању и вакцина Модерна. За почетак је Дому здравља стигло 20 доза.

детаљније

Стигле нове количине тетра вакцине против грипа

Дом здравља Ваљево је за месец дана утрошио 2.575 четворовалентних вакцина против сезонског грипа добијених у првој испоруци, тако да је јуче стигло још 2.425 доза, што би требало да буде довољно за ову сезону. Подсећамо да ову вакцину могу да приме и старији од 65 и млађи од 18 година.

детаљније

Болница и Дом здравља заједно обележили лекарску славу

Општа болница и Дом здравља Ваљево после дужег времена заједнo су обележили лекарску славу Свете враче Козму и Дамјана. Свету архијерејску литургију у храму посвећеном Светим врачима у кругу болнице служио је епископ ваљевски Господин Исихије, уз саслуживање бројног свештенства. У чину резања славског колача учествовали су директори обе установе: др Бранка Антић и др Бојана Јанковић, са сарадницима.

детаљније

Од сутра у Ваљеву „Спутњик В“ произведен у Србији

Вечерас у Дом здравља Ваљево стиже прва испорука вакцина „Спутњик В“ произведених на Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, које ће од сутра ујутро бити на располагању на вакциналном пункту у холу Центра за културу.

детаљније

Друга група отпутовала на испомоћ у Батајницу

Вечерас је нова група медицинских сестара и техничара Дома здравља Ваљево отпутовала на испомоћ у КОВИД болницу у Батајници. Испратили су их директор др Бојана Јанковић и главна сестра Дома здравља Гордана Симић. У новом таласу пандемије ово је први пут да особље Дома здравља буде ангажовано у Батајници, у претходном таласу то се десило три пута.

детаљније

Од данас имунизација против грипа и за старије од 65 година

У холу Центра за културу Ваљево данас почиње имунизација против сезонског грипа четворовалентном вакцином, коју могу примити и грађани старији од 65 и млађи од 18 година. Дом здравља Ваљево је у првој испоруци добио 2.575 вакцина, које обухватају два типа вируса А и два типа вируса Б.

детаљније

Услуге Стоматологије Дома здравља на одложено плаћање

Стоматолошка служба Дома здравља Ваљево обновила је пружање својих услуга преко административне забране запосленима и пензионерима. На тај начин се омогућава суграђанима да своје стоматолошке проблеме могу решити на одложено плаћање.

детаљније

Патронажа Дома здравља активна у Дечјој недељи

Традиционална манифестација Дечја недеља одржана је од 4. до 10. октобра под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“. Значајно учешће и ове године имала је Служба поливалентне патронаже која је је, заједно са сарадницима - представницима партнерских установа: Завода за јавно здравље, Медицинске школе и Црвеног крста Ваљево, одржала предавања и радионице у неколико градских и сеоских школа на подручју Града Ваљева.

детаљније

Од сутра имунизација против грипа вакцинама института „Торлак“

У холу Центра за културу Ваљево сутра ће почети имунизација против сезонског грипа вакцинама домаћег института „Торлак“. У питању је тровалентна вакцина, која садржи три соја вируса прогнозираних за ову сезону, а намењена је узрасту од 18 до 65 година. Дакле, старији од 65 година не могу примити ову вакцину.

детаљније

Meђународни дан старијих особа

Поруке подршке и разумевања обележиле су Meђународни дан старијих особа и ове године у просторијама Удружења пензионера града Ваљева. Представници Црвеног крста Ваљево, Завода за јавно здравље, Патронажне службе Дома здравља и Медицинске школе у просторијама удружења разговарали су са присутним пензионерима, поделили брошуре и мерили им притисак.

детаљније

Дознаке за боловања КОВИД пацијентима преко сајта Дома здравља

Од понедељка 4. октобра преко Портала за пацијенте на сајту Дома здравља www.dzvaljevo.rs КОВИД пацијенти могу поднети захтев за закључење боловања или продужење дознака без одласка код лекара. На порталу је потребно изабрати опцију „Слање захтева за затварање боловања“ и унети податке у предвиђена поља, уз обавезно уношење датума када је боловање отворено. Преко опције „Издавање дознака електронским путем“ могу се затражити дознаке за текуће боловање, уз напомену на који се месец односи. У оба случаја, преузимање дознака је следећег дана између 15 и 17 часова на шалтеру на којем се издају резултати КОВИД пацијентима.

детаљније

Десет техничара Дома здравља Ваљево у КОВИД болници Батајница

Група од 10 медицинских сестара и техничара Дома здравља Ваљево поподне је отпутовала на испомоћ у КОВИД болницу у Батајници. Испратили су их директор др Бојана Јанковић и главна сестра Дома здравља Гордана Симић. У новом таласу пандемије ово је први пут да особље Дома здравља буде ангажовано у Батајници, у претходном таласу то се десило три пута.

детаљније

Обележен Светски дан срца

Под слоганом „Повежи се срцем“, представници Црвеног крста Ваљево, Завода за јавно здравље, Дома здравља и Медицинске школе заједничком акцијом на Градском тргу обележили су Светски дан срца. Анкетирали су суграђане о штетним животним навикама и поделили пропагандни материјал, а осим тога ученици Медицинске школе су заинтересованим пролазницима мерили притисак.

детаљније

Од понедељка ради амбуланта у Дому пензионера

Од понедељка 27. септембра поново ће за прегледе одраслих пацијената (без температуре и симптома прехладе) бити отворена амбуланта у Дому пензионера, како би била растерећена амбуланта у Новом насељу.

детаљније

Омогућено слање резултата на КОВИД-19 на имејл пацијента

Од данас је омогућено добијање резултата (тест, крвна слика, рендген) на имејл пацијента. Потребно је посетити сајт Дома здравља www.dzvaljevo.rs, на главној страни изабрати Портал за пацијенте, а затим опцију Слање захтева за издавање резултата. Ту је потребно попунити једноставан формулар, у којем обавезно треба изабрати врсту резултата и уписати датум анализе. За сада, из техничких разлога, за сваку анализу мора се упутити засебан захтев.

детаљније

Тестирање на корона вирус продужено до 18 сати

Уместо до 13 сати, Дом здравља је од данас организовао тестирање до 18 часова сваког дана тако да је знатно мање пацијената који због тестирања долазе следећи дан. То такође знатно смањује преподневне гужве и чекање.

детаљније

Телефони за информације у Дому здравља и амбуланти Ново насеље

Телефон за информације у централној згради Дома здравља је 014 315 00 38. Телефони амбуланте Ново насеље, на које се пацијенти могу распитати о распореду рада лекара и добити друге информације, су 014 239 798 и 064 8321 967.

детаљније

Од четвртка проширење капацитета КОВИД амбуланте, остали прегледи одраслих у Новом насељу

Због све већег броја прегледа (у уторак 719 одраслих, од чега 317 првих прегледа), тестирања и анализа, Дом здравља Ваљево је приморан да од четвртка 16. септембра прошири капацитете за прегледе прехлађених и КОВИД позитивних пацијената.

детаљније

Продужавање хроничне терапије преко телефона и сајта Дома здравља

Дом здравља Ваљево подсећа суграђане да своју хроничну терапију могу продужити позивом на бројеве телефона 064 8321 997 и 064 8321 431, радним данима од 7.00 до 13.30.

детаљније

Велики обим посла у Дому здравља, више лекара у КОВИД амбуланти

Број прегледа, тестирања, лабораторијских анализа и снимања рендген апаратом у КОВИД амбуланти Дома здравља Ваљево свакодневно се повећава. Последња два дана више је од 400 прегледа, од чега су око половине први прегледи, а урађено је и 220 снимака плућа. Треба истаћи и да се повећањем броја позитивних суграђана умножавају контроле и дијагностичке процедуре. Због свега тога се повремено стварају гужве испред Дома здравља и чекање се продужава, али је велики притисак и на запослене.

детаљније

Др Кукољ предавач на 11. Међународном конгресу стоматолога Војводине

На 11. међународном конгресу стоматолога Војводине, који ће се одржати онлајн, Дом здравља Ваљево представљаће др Ирена Кукољ, начелник Службе за стоматолошку здравствену заштиту. Др Кукољ ће у оквиру главног програма, у суботу 4. септембра од 16 часова, имати усмену презентацију „Терапија дисталног загрижаја модификацијом раста са посебним освртом на М блок“.

детаљније

У Ваљеву две хиљаде људи примило трећу дозу вакцине против КОВИДА-19

Oд 18. августа, када је почело давање треће дозе вакцина против вируса SARS-CoV-2, око 2.000 људи је примило трећу дозу вакцине против КОВИДА-19. Убедљиво највеће интересовање је за Синофарм, а затим за Фајзер. У уторак је 300 суграђана примило трећу дозу, што је највише у једном дану.

детаљније

Вакцинални пункт измештен у хол Центра за културу

Због премештања КОВИД амбуланте у Дом здравља, као и због великог интересовања за трећу дозу, вакцинални пункт Дома здравља ће од четвртка 26. августа радити у холу Центра за културу. Радно време ће бити од 8 до 20 часова, викендом од 8 до 18. У среду је трећу дозу примило 210 суграђана.

детаљније

Од 26. августа прегледи и тестирање на КОВИД-19 у згради Дома здравља

Због преоптерећености капацитета КОВИД амбуланте Ново насеље, у којој је јуче обављено 325 прегледа и 160 тестирања, од четвртка 26. августа у 7 часова прегледи пацијената са сумњом на инфекцију короном изместиће се у зграду Дома здравља Ваљево. Истовремено се вакцинација премешта у хол Центра за културу Ваљево.

детаљније

Све више прегледа у КОВИД амбуланти, симптоми слични сезонском грипу

У КОВИД амбуланти Дома здравља Ваљево у Новом насељу из дана у дан повећава се број прегледа, тестирања и суграђана позитивних на вирус SARS-CoV-2. Од понедељка број дневних прегледа прешао је 200 и крајем недеље је изашао на 240, док се број тестираних креће од 130 до 140 дневно.

детаљније

Благо повећање броја позитивне деце

За разлику од претходних таласа пандемије КОВИДА-19 у нашем граду, у овом последњем бележи се и повећање броја деце позитивне на актуелни корона вирус. То је у изјави за ваљевске телевизије потврдила др Валентина Марковић, начелница Службе за здравствену заштиту деце.

детаљније

Патронажа спровела превентивну акцију у Лелићу

На празник Преображење се у манастиру Лелић након поста причешћује велики број житеља овог и околних села. Служба поливалентне патронаже Дома здравља је и ове године искористила окупљање мештана овог краја да организује традиционалну превентивну здравствену акцију у порти манастира, уз поштовање епидемиолошких мера.

детаљније

Свечано уручене награде Града Ваљева, највише признања за Дом здравља

Синоћ су у свечаној сали Ваљевске гимназије уручене награде Града Ваљева, годишња признања за најуспешније појединце и колективе у претходних годину дана. Награде се додељују поводом Дана Града – 20. марта, али нису могле бити уручене у јеку трећег таласа епидемије КОВИДА-19. Због тога су градски челници донели врло лепу одлуку да свечаност уручења признања организују у оквиру традиционалне и најдуговечније градске манифестације – Тешњарских вечери. Уједно су награде додељене и ђацима генерација основних и средњих школа.

детаљније

Превентивни прегледи у организацији Министарства здравља

На иницијативу Министарства здравља Републике Србије наредна два викенда биће организовани бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља и Општој болници Ваљево, без обзира да ли грађани имају здравствено осигурање. Прегледи ће бити реализовани 7. и 8 августа, а затим 14. и 15. августа, у периоду од 8 до 14 сати.

детаљније

Патронажа мерила притисак и гликемију у Новом насељу

Црквена општина Ново Ваљево је 2. августа организовала традиционални Илиндански вашар, поред храма Светог Ђорђа и седишта Ваљевске епархије. После јутарње литургије редовно се организује акција добровољног давања крви у црквеном дому, којој се придружује наша Служба поливалентне патронаже контролом крвног притиска и нивоа шећера у крви за даваоце и заинтересоване суграђане.

детаљније

Контрола здравља на Илинданском вашару

У оквиру традиционалног Илинданског вашара код цркве у Новом насељу, Патронажна служба Дома здравља Ваљево контролисаће ниво шећера у крви и крвни притисак. Прегледи ће се обављати од 9.30 часова испред црквеног дома, где ће бити и акција добровољног давалаштва крви. Ове параметре здравља могу преконтролисати сви заинтересовани учесници и посетиоци.

детаљније

Прегледано 70 људи на Ставама

У оквиру манифестације „Дани купина“ на Ставама Дом здравља Ваљево је у организовао „Медицинско село“ у згради основне школе. Прегледи мештана овог и околних села трајали су од 8 до 12 сати.

детаљније

Медицинско село у недељу на Ставама

Уз манифестацију „Дани купина“ на Ставама, Дом здравља Ваљево ће у недељу 25. јула организовати „Медицинско село“ у згради основне школе. Прегледи мештана из овог и околних села биће обављeни у згради школе од 8 до 12 сати. На располагању ће бити четири специјалиста опште медицине, кардиолог уз ЕКГ преглед по потреби, радиће се ултразвучни прегледи и контрола нивоа шећера у крви.

детаљније

Од 26. јула свакодневно ради здравствена станица у Каменици

Постепено се здравствене станице и амбуланте Дома здравља Ваљево враћају у редован режим рада. Тако ће здравствена станица у Ваљевској Каменици од понедељка 26. јула функционисати пуним капацитетом, а то значи свим раднима данима у преподневној смени.

детаљније

Др Бранка Антић в.д. директора Опште болнице Ваљево

Решењем Министарства здравља Републике Србије, досадашњи директор наше установе др Бранка Антић именована је за в.д. директора Опште болнице Ваљево.

детаљније

Од 12. јула вакцинација против вируса корона у Дому здравља

С обзиром на епидемиолошку ситуацију и знатно мањe интересовање за имунизацију, Дом здравља Ваљево обавештава грађане да се од понедељка 12. јула вакцинација (и ревакцинација) против коронавируса из хотела „Нарцис“ премешта у приземље зграде Дома здравља.

детаљније

Од понедељка Општа медицина у приземљу Дома здравља

Одељење опште медицине Службе за здравствену заштиту одраслог становништва од понедељка 5. јула поново ради у свом простору – у приземљу зграде Дома здравља. Сви суграђани који имају изабране лекаре са овог одељења убудуће ће на прегледе долазити у приземље.

детаљније

Од 1. јула сви прегледи деце у Дому здравља Ваљево

С обзиром на то да се Служба за здравствену заштиту деце комплетно уселила у свој простор у згради Дома здравља, а да преко месец дана није било сумњивих на КОВИД-19, од четвртка 1. јула престаје рад дечје КОВИД амбуланте на Петом пуку.

детаљније

Државни секретар Александар Стефоски посетио Дом здравља

Државни секретар Министарства здравља доц. др Александар Стефоски јуче је посетио нашу установу, разговарао са директорком др Бранком Антић и обишао поједина одељења, како би се уверио у динамику опремања ординација намештајем. Ову посету је прошле недеље, приликом отварања реконструисаног Дома здравља Ваљево, најавио министар Златибор Лончар, имајући у виду да је средства у износу пет милиона динара определило ресорно министарство и желећи да се тај посао што пре заврши.

детаљније

Знатно опало интересовање за вакцинацију против коронавируса

Као и у другим градовима, и у Ваљеву је знатно опало интересовање за имунизацију против коронавируса. У претходних седам дана на вакциналном месту „Нарцис“ прву дозу примило је само 120 особа, док је у истом периоду ревакцинисано 708. Преовлађујуће вакцине су биле Синофарм и Фајзер.

детаљније

Редовнији рад секторских амбуланти Дома здравља

Од понедељка 28. јуна већина секторских амбуланти Дома здравља Ваљево враћа се у режим рада као пре пандемије КОВИДА.

детаљније

Дом здравља Ваљево уручио захвалнице за подршку у време пандемије

Дом здравља Ваљево је синоћ организовао малу свечаност на којој је уручио захвалнице институцијама, предузећима и појединцима за сарадњу, хуманост и свестрану помоћ у периоду пандемије КОВИДА-19 и реконструкције Дома здравља.

детаљније

Министар здравља Златибор Лончар свечано отворио реконструисани Дом здравља

Министар здравља у Влади Србије Златибор Лончар, заједно са државним секретаром доц. Др Александром Стефоским и директорком Дома здравља Ваљево др Бранком Антић, данас је свечано отворио темељно реконструисану зграду Дома здравља. Отварању су присуствовали и градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, шеф кабинета министра здравља Никола Пандрц и шеф кабинета министра правде Маријана Савић Симић.

детаљније

Вакцинација у Лелићу и Лесковицама, ревакцинација у Дивцима

У суботу 19. јуна Дом здравља Ваљево организује вакцинацију прoтив вируса корона у Лелићу и Лесковицама. Од 8 до 11 часова Синофарм вакцину ће једна екипа давати у амбуланти у Лелићу, а друга у просторијама школе у Доњим Лесковицама. По потреби вакцинација ће трајати и дуже.

детаљније

У недељу вакцинација у Драчићу, у уторак Бранковина и Гола Глава

Дом здравља Ваљево и Месна заједница Драчић позивају све заинтересоване мештане овог и суседних села да у недељу 13. јуна од 8 до 11 часова дођу на вакцинацију против коронавируса у амбуланту Драчић.

детаљније

Поново ради Школа за труднице и родитељство Дома здравља

После паузе од пет и по месеци Дом здравља Ваљево је крајем маја наставио са организацијом Школе за труднице и родитељство. Први пут за 16 година постојања десила се толика пауза, условљена пандемијом корона вируса. Јуче је одржана трећа радионица новог циклуса, којој су присуствовале и медијске екипе.

детаљније

Обављена ревакцинација у Поћути, Ставама, КП дому и Таору

Уз редован рад на вакциналном пункту „Нарцис“ Дом здравља Ваљево је крајем прошле недеље и за викенд обавио ревакцинацију у КП дому, Поћути, Ставама и Таору.

детаљније

Знатно смањен број прегледа, тестирања и позитивних на коронавирус

Последњих десетак дана број прегледа у КОВИД амбуланти Дома здравља знатно је смањен и у просеку дневно износи 130. Радним данима се креће до 150, а викендом око 90. Број тестираних је између 50 и 65 дневно, а број позитивних никада није био мањи и најчешће је око 5-6 дневно.

детаљније

Превентивни прегледи и вакцинација на „Данима Сремуша“ у Доњем Таору

У оквиру манифестације „Дани сремуша“, која се у недељу 6. јуна одржава у планинском селу Доњи Таор, Дом здравља Ваљево ће организовати превентивне прегледе и вакцинацију мештана против коронавируса.

детаљније

Од четвртка 3. јуна улаз у Дом здравља само кроз Педијатрију

Због асфалтирања паркинга возног парка Дома здравља од четвртка 3. јуна биће онемогућен приступ згради из улице Владе Даниловића, тако да се неће користити мали бочни улаз у близини Службе хитне помоћи.

детаљније

Активности поводом Светског дана без дувана

По Календару здравља Светске здравствене организације 31. мај се обележава као Светски дан без дувана, ове године под слоганом „Донеси одлуку – остави дуван“. Иако другачије него претходних година, захваљујући знатно повољнијој епидемиолошкој ситуацији Дом здравља Ваљево је успео да се са неколико разноврсних активности прикључи овој значајној глобалној кампањи.

детаљније

Гостовање на ТВ Ва Плус поводом Светског дана без дувана

По Календару здравља Светске здравствене организације 31. мај се обележава као Светски дан без дувана, ове године под слоганом „Донеси одлуку – остави дуван“. Иако другачије него претходних година, захваљујући знатно повољнијој епидемиолошкој ситуацији Дом здравља Ваљево је успео да се са неколико разноврсних активности прикључи овој значајној глобалној кампањи.

детаљније

У Дивцима вакцинисанo 29 мештана

У амбуланти Дома здравља Ваљево у Дивцима у недељу је против коронавируса за пар сати вакцинисано 29 мештана. Имајући у виду близину града и редовног вакциналног пункта резултат је задовољавајући. Као и у претходним случајевима имунизације у сеоским месним заједницама примењена је вакцина кинеског произвођача „Синофарм“.

детаљније

Завршена вакцинација у КП дому, у недељу Дивци

Следећу акцију масовне имунизације на сеоском подручју Дом здравља ће организовати у недељу 30. маја у амбуланти Дивци. Мештани Диваца и околних села моћи ће да приме прву дозу од 8 до 11 часова, без обзира да ли су се раније пријавили или не.

детаљније

У Ваљевској Каменици вакцинисана 71 особа

У Здравственој станици Ваљевска Каменица Дом здравља Ваљево данас је реализовао још једну акцију масовне имунизације становништва против коронавируса на сеоском подручју. Интересовање је било веће од претходно пријављеног броја житеља Каменице и околних села, тако да је „Синофарм“ вакцину примила 71 особа: 68 прву дозу, а три другу.

детаљније

Обележeна Недељa здравља уста и зуба

Служба за стоматолошку здравствену заштиту Дома здравља Ваљево, у сарадњи са вртићем „Пинокио“, данас је обележила Недељу здравља уста и зуба, која се сваке године одржава у трећој недељи маја. У дворишту вртића полазници „Креативне радионице „Пинокио“, уз подршку васпитача, извели су веома леп програм сачињен од рецитација, скечева, песама и плесних кореографија, а све на тему здравља зуба. „Пинокио“ је припремио и изложбу дечјих ликовних радова.

детаљније

Имунизација без прекида на градском и сеоском подручју

У последњих пет дана Дом здравља Ваљева је ревакцинисао 820 суграђана, а вакцинисао joш 900.

детаљније

Вакцинални пункт Дома здравља од 11. маја у хотелу „Нарцис“

Због пословних потреба хотела „Гранд“, од уторка 11. маја вакцинални пункт Дома здравља биће премештен у приземље хотела „Нарцис“. Радно време ће бити идентично – од 8 до 20 часова. Управа Дома здравља захваљује власницима хотела „Гранд“ на простору који је од 20. јануара до 10. маја био уступљен за потребе масовне имунизације становништва.

детаљније

Оборен дневни рекорд у броју датих вакцина

У четвртак је на вакциналном пункту Дома здравља у хотелу Гранд оборен рекорд у броју датих доза за један дан – 912. Координатор пункта Владимир Димитријевић каже да је од тога највећи део завршен до 14 часова, тако да је било још заказаних термина или више заинтересованих за имунизацију без пријаве, без проблема су могли прећи хиљаду аплицираних доза. И број ангажованог особља је био највећи до сада јер се знало за велики број заказаних термина за ревакцинацију.

детаљније

Градоначелник Лазар Гојковић примио вакцину против корона вируса

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је данас на вакциналном пункту Дома здравља у хотелу „Гранд“ примио прву дозу кинеске вакцине Синофарм и том приликом још једном позвао суграђане да се што пре вакцинишу.

детаљније

Радно време и имунизација за празнике

Радно време КОВИД амбуланти у Новом насељу (одрасли) и на Петом пуку (деца) за време празника, од петка до уторка, биће од 8 до 20 часова. У централној згради Дома здравља биће организовано дежурство од 8 до 18 часова.

детаљније

Вакцинација Синофармом и Спутњиком В без заказивања

На вакциналном пункту Дома здравља у хотелу „Гранд“ oд уторка 27. априла је почела имунизација без заказивања термина вакцином Синофарм, тренутно је на располагању 1.470 доза.

детаљније

Библиотека поклања једногодишње чланске карте здравственим радницима Ваљева

Дан књиге и ауторских права донео је и леп дар за хероје данашњице - све медицинске раднике Опште болнице Ваљево и Дома здравља Ваљево. Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ Ваљево покренула је лепу иницијативу која је на празник књиге, потписивањем протокола о сарадњи међу установама, учинила гест за све који су на првој линији борбе против корона вируса, медицинске и немедицинске раднике обе установе.

детаљније

Патронажна служба драгоцена подршка у различитим активностима Дома здравља у време пандемије

Осим обављања редовних активности, као и патронажних посета суграђанима из најосетљивијих категорија друштва, Служба поливалентне патронаже све време даје велики допринос борби против пандемије корона вирусом и болести КОВИД-19. О томе Весна Павловић , главна сестра Службе поливалентне патронаже каже:

детаљније

Од четвртка имунизација Фајзером без пријаве

Грађани који су заинтересовани за имунизацију вакцином Фајзер без претходне пријаве код е-управе могу доћи од четвртка 22. априла на пункт Дома здравља у хотелу „Гранд“, радно време је од 8 до 20 часова.

детаљније

Од четвртка имунизација без пријаве вакцином „Фајзер“

Дом здравља Ваљево обавештава суграђане да су потрошене све дозе „Синофарма“ за вакцинацију без претходне пријаве које су дистрибуиране нашој установи. Дом здравља је за ту намену добио 800 доза, а без пријаве је вакцинисао преко хиљаду грађана, с обзиром да се нису појавили сви који су имали заказане термине за „Синофарм“. Уколико буде додатних испорука „Синофарма“ за имунизацију без пријаве грађанство ће бити благовремено обавештено.

детаљније

У селу Врагочаница имунизовано 34 мештана

Дом здравља Ваљево наставио је масовну имунизацију на сеоском подручју Града Ваљева, у сарадњи са месним заједницама и у складу са заинтересованошћу мештана појединих села. Данас је у Врагочаници против вируса корона вакцинисано 34 мештана.

детаљније

У Миличиници вакцинисано 90 мештана против корона вируса

У првој акцији масовне имунизације на сеоском подручју Града Ваљева, данас је у Миличиници против вируса корона вакцинисано 89 мештана. Њих 82 је вакцину „Синофарм“примило у згради основне школе – издвојеном одељењу ОШ „Милован Глишић“ из Каменице, а седморо у кућним условима.

детаљније

Научник Марија Селаковић Јанковић стигла из Немачке и вакцинисала се у Ваљеву

Др Марија Селаковић Јанковић, доктор фармацеутских наука која живи и ради у Немачкој, ускршње празнике који се тренутно обележавају у западној Европи проводи у родном Ваљеву. Боравак у Србији искористила је да се вакцинише против корона вируса јер јој у Немачкој то још увек није омогућено. Своје огромно задовољство поделила је на Фејсбук профилу супруга Душана, уз фотографију вакцинације на пункту Дома здравља у хотелу „Гранд“.

детаљније

Без пријаве вакцинисано 500 Ваљеваца за три дана

На вакциналном месту Дома здравља у хотелу „Гранд“ за три дана је прву дозу „Синофарма“ примило 500 људи без претходне пријаве.

детаљније

Обе дозе примило скоро 14 хиљада, а прву дозу преко 16 хиљада грађана

Дом здравља Ваљево је на вакциналном месту у хотелу „Гранд“ и у кућним условима до сада утрошио 27.106 доза. Обе дозе примило је 12.389 особа, а прву 14.717.

детаљније

Данас почиње вакцинација без претходне пријаве

На вакциналном пункту Дома здравља Ваљево у хотелу „Гранд“ данас од 16 часова, а наредних дана од 14 сати, почиње вакцинација првом дозом „Синофарма“ без раније пријаве. Истовремено ће наредних дана прву дозу „Синофарма“ добити и грађани који су се пријавили преко е-управе, у терминима који им буду достављени СМС поруком и имејлом. Паралелно ће се, према заказаним терминима, одвијати и пријем друге дозе (тзв. ревакцинација).

детаљније

Годину дана рада КОВИД амбуланте и мурал од грађана Новог насеља

У претходних годину дана кроз КоВИД амбуланту и КОВИД Дом здравља прошло је 68.837 пацијената, од чега је тестирано 31.596 . У просеку је сваки пацијент четири пута дошао у КОВИД амбуланту тако је број услуга за ових годину дана вишеструко већи. Направљено је и 16.829 снимака плућа мобилним рендген апаратом, који је Дом здравља нешто касније набавио. Број прегледане деце до 18 година је 1.417, што је одличан податак јер говори колико деца мање обољевају, а кад оболе имају благу клиничку слику.

детаљније

Провера одржавања акредитационих стандарда

Јуче је у нашој установи обављена нова редовна провера одржавања акредитационих стандарда. Подсећамо да је Дом здравља Ваљево 2017. године добио сертификат о акредитацији на максималних седам година.

детаљније

Од понедељка прегледи деце са сумњом на КОВИД-19 у амбуланти Пети пук

Од понедељка 22. марта прегледи деце и школске омладине са повишеном температуром и симптомима респираторне инфекције сумњиве на КОВИД-19 обављаће се у амбуланти Пети пук. Радно време амбуланте је до 8 до 20 часова.

детаљније

Ревакцинисано преко 10 хиљада људи у Ваљеву

Закључно са 18. мартом у Ваљеву је прву дозу вакцина против коронавируса примило 24.257 особа, а од тога и другу дозу 10.285.

детаљније

Од понедељка у функцији телефон за информације Дома здравља

Дом здравља обавештава грађане да ће од понедељка 15. марта радним данима поново бити у функцији телефон за информације 014/ 315 00 38, док остали фиксни бројеви и даље не раде због реконструкције предњег дела зграде.

детаљније

Вакцинисaно 21.600 људи у Ваљеву

Закључно са 9. мартом на вакциналном месту у хотелу „Гранд“ Дом здравља Ваљево је вакцинисао 19.760 људи, од чега је обе дозе примило 7.700. Укључујући 1.400 особа које је Општа болница Ваљево вакцинисала на пункту у Холу Центра за културу, у Ваљеву је прву дозу примило 21.160 особа.

детаљније

Благи раст броја прегледа и заражених у КОВИД амбуланти

Епидемиолошка ситуација у Ваљеву је и даље нестабилна. У КОВИД амбуланти Ново насеље од почетка марта бележи се благи раст броја прегледа суграђана са симптомима респираторних инфекција сумњивих на КОВИД-19. Од 1. до 7. марта прегледано је преко хиљаду пацијената са респираторним инфекцијама и обављено 1.746 прегледа (пацијенти буду прегледани више пута), што је у просеку 250 прегледа дневно.

детаљније

Вакцинисано преко 11 хиљада, ревакцинисaно 6.500 људи

Закључно са 2. мартом на вакциналном месту у хотелу „Гранд“ Дом здравља Ваљево је вакцинисао 11.100, а ревакцинисао 6.490 људи. Укупно је потрошено 17.590 доза различитих вакцина.

детаљније

Март – месец борбе против рака

По календару Светске здравствене организације сваке године март је месец посвећен борби против рака. Дом здравља је почетак месеца борбе против рака обележио гостовањем патронажне сестре и специјалисте јавног здравља Славице Филиповић у Јутарњем програму Телевизије Ваљево плус.

детаљније

Ревакцинисано преко пет хиљада грађана

Од 10. до 22. фебруара на вакциналном месту у хотелу „Гранд“ Дом здравља Ваљево је вакцином „Синофарм“ ревакцинисао 5.430 грађана. Цепивом „Фајзер-Бионтек“ је од почетка имунизације ревакцинисано 240 људи.

детаљније

До сада ревакцинисано преко 3.000 грађана

Од 10. до 15. фебруара на вакциналном месту у хотелу „Гранд“ кинеском вакцином „Синофарм“ ревакцинисано је 3.175 људи.

детаљније

Обавештење Дома здравља

Дом здравља обавештава грађане да ће, због радова на главним вратима, од понедељка 15. фебруара у згради Дома здравља бити отворена два бочна улаза: за децу и ученике бочни улаз у Педијатрију, а за одрасле врата која се налазе са задње стране зграде, у близини улаза у Хитну помоћ.

детаљније

Почео нови круг масовне вакцинације у Ваљеву

Осим ревакцинације становништва, на вакциналном пункту у великој сали хотела „Гранд“ од јуче поподне почео је и нови круг масовне вакцинације кинеском вакцином „Синофарм“.

детаљније

Ревакцинација у Ваљеву почиње у среду 10. фебруара

Масовна ревакцинација становништва кинеском вакцином „Синофарм“ почиње у среду 10. фебруара на вакциналном пункту у великој сали хотела „Гранд“.

детаљније

Систематски прегледи деце за упис у први разред

Систематски прегледи деце за упис у први разред код педијатра, који почињу у понедељак 8. фебруара, ипак ће се спровести у централној згради Дома здравља Ваљево (Железничка улица).

детаљније

Од понедељка КОВИД амбуланта у Новом насељу, Дом здравља у нормалном режиму

Због знатно мањег броја прегледа, који се последње две недеље крећу између 200 и 300 дневно, управа Дома здравља донела је одлуку да од понедељка 8. фебруара КОВИД амбуланта поново буде у Новом насељу, а зграда Дома здравља буде на располагању свим осталим пацијентима.

детаљније

У Ваљеву имунизовано око шест хиљада људи

До данас у 13 сати у Ваљеву је против коронавируса имунизовано 5.754 грађана, 198 здравствених радника и 30 људи у два ваљевска дома за старе. Није било пријављених нежељених реакција на вакцинисање. У домовима за старе данас је обављена ревакцинација са „Фајзер-Бионтек“ цепивом.

детаљније

Вакцинисано 60 пацијената у кућним условима

Служба кућне неге и лечења Дома здравља Ваљево у току прошле недеље имала је 74 заказана термина за вакцинацију против коронавируса у кућним условима. Упркос редовном послу, од понедељка до суботе обављене су све кућне посете за вакцинацију.

детаљније

Обележен Национални дан без дувана

Под овогодишњим слоганом: „365 ДАНА БЕЗ ДУВАНА” и у нашем граду обележен је 31. јануар – Национални дан без дувана. То су заједничким активностима реализовали Завод за јавно здравље Ваљево, Дом здравља Ваљево, Црвени крст Ваљево и Медицинска школа.

детаљније

Нова група колега отпутовала на испомоћ у КОВИД болницу Батајница

Нова група од 10 медицинских сестара и техничара Дома здравља Ваљево вечерас је отпутовала за Београд, као испомоћ у раду КОВИД болнице у Батајници. Они ће заменити колеге који се вечерас враћају, а који су радили у Батајници дуже од месец дана.

детаљније

Почела вакцинација пацијената у кућним условима

Дом здравља Ваљево је од понедељка 25. јануара организовао вакцинацију у кућним условима. Термин се заказује позивом на телефон 064 8321 966, радним данима од 8 до 20 сати, за пацијенте који су регистровани у Служби кућне неге и лечења.

детаљније

За три дана вакцинисано 1.178 Ваљеваца

За прва три дана масовне имунизације, у измештеној амбуланти Дома здравља у хотелу „Гранд“, вакцинисано је 1.178 грађана против коронавируса. У среду је вакцину примило 124 Ваљеваца, у четвртак 469, док је данас имунизовано 585 људи. Дом здравља Ваљево је од јуче повећао број ангажованих медицинских радника и унапредио организацију целог посла, што је омогућило знатно већи број вакцинисаних суграђана. Имунизација у хотелу „Гранд“ ће се спроводити и оба дана викенда од 8 до 20 часова и биће вакцинисани сви суграђани, без обзира да ли су се пријавили или не.

детаљније

Поводом Европске недеље превенције рака грлића материце

Европска недеља превенције рака грлића материце обележава се од 18. до 24. јануара под слоганом „Боље спречити него лечити – редовном контролом победићемо карцином грлића материце“. Тим поводом се у име Службе за здравствену заштиту жена Дома здравља Ваљево јавности обратила др Маријана Митровић, специјалиста гинекологије и акушерства.

детаљније

Почела вакцинација становништва против корона вируса

У организацији Дома здравља Ваљево данас је у великој сали хотела „Гранд“ почела масовна имунизација грађана против коронавируса. Вакцинација се тренутно спроводи кинеским вакцинама „Синофарм“, Дому здравља Ваљево је дистрибуирано 1.500 доза. По распореду приоритета позвани су прво грађани старији од 65 година, а за кинеску вакцину до јуче се пријавило 220 суграђана.

детаљније

Сутра почиње вакцинација грађана против корона вируса

Дом здравља Ваљево обавештава јавност да ће у среду 20. јануара од 8 ујутро, у великој сали хотела „Гранд“, почети вакцинација грађана против корона вируса. Имунизација ће се спроводити кинеским вакцинама „Синофарм“, којих је Дом здравља Ваљево за сада добио 1.500 доза.

детаљније

Почела имунизација здравственог особља на вирус SaRS-CoV-2

У Ваљеву је вакцинација здравствених радника против вируса SARS-CoV-2 почела протеклог викенда, када је вакцинисано 104 запослених Опште болнице Ваљево. Имунизација се, за сада, спроводи вакцинама произвођача „Фајзер Бионтек“.

детаљније

Поново ради ортопан на Стоматологији

Служба за стоматолошку здравствену заштиту Дома здравља Ваљево обавештава кориснике услуга да ће, после краће паузе, ортопан снимање у згради Стоматологије почети да функционише од 14. јануара. Услуге снимања ортопаном су од 9 до 15 сати радним данима.

детаљније