Дом здравља Ваљево

Дом здравља Ваљево је здравствена установа која становништву обезбеђује квалитетне и доступне услуге примарне здравствене заштите. Особље прати савремена достигнућа у медицини кроз активности у области промоције здравља, превенције, програма за рано откривање болести и лечење и брине о здрављу становника.

  • 014/ 315-00-38
  • 014/ 315-00-65
  • office@dzvaljevo.rs
  • Железничка 12, 14000 Ваљево

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Од 01.12.2023. се наставља редовна вакцинација деце ММР вакцином. Молимо родитеље деце која су била болесна или из неког другог разлога нису примили ММР вакцину да дођу у Дом здравља Ваљево Служба за здравствену заштиту деце и вакцинишу своје дете.Портал за пацијенте

Реализација услуга у Дому здравља Ваљево електронским путем - Портал за пацијентеРадно време Дома здравља за Нову годину

Радно време Дома здравља за Нову годину

детаљније

Успешна интервенција спасавања жене на Дивчибарама

Ватрогасно-спасилачка служба Полицијске управе Ваљево и Служба Хитне помоћи Дома здравља Ваљево заједничком акцијом у поподневним и вечерњим сатима спасили су женску особу из рејона Љути крш на Дивчибарама и превезли је око 20 часова у Ургентни центар ваљевске болнице. Жена је 1991. годиште, из Пожаревца, има сломљену руку и повреду главе и остала је на даљој дијагностици у Општој болници Ваљево.

детаљније

Завршна провера одржавања акредитационих стандарда у Дому здравља

Данас је у Дому здравља Ваљево спроведена шеста и уједно завршна провера одржавања акредитационих стандарда. Имајући у виду да у мају 2024. истиче седмогодишња акредитација, Дом здравља Ваљево планира да следеће године уђе у процес реакредитације због контуинираног праћења квалитета рада. Данашњој посети присуствовао је и в.д. директора Здравственог центра Ваљево др Владимир Пантелић.

детаљније

Гинекологија Дома здравља добила савремени апарат за цитоскрининг

Служба за здравствену заштиту жена Дома здравља Ваљево опремљена је апаратом за аутоматско бојење, сушење и преклапање плочица за Папаниколау тест, који је одобрен на конкурсу Министарства правде за доделу средстава по основу опортунитета.

детаљније

Поново велико интересовање за превентивне прегледе

И ове недеље у Дому здравља Ваљево, као и широм Србије, обављани су бесплатни превентивни прегледи: ултразвучни преглед дојке за жене и ПСА тест за откривање тумора простате у раној фази код мушкараца. Поново је интересовање грађана за ову врсту прегледа било велико.

детаљније

У Дому здравља одржана трибина „Млади у фокусу“

У Дому здравља Ваљево одржана je трибина „Млади у фокусу“, на којој се говорило о неколико тема значајних за младе, а присуствовали су студенти и средњошколци са својим професорима. На тај начин ова установа наставља низ превентивних активности и трибина, од којих се последња односила на подршку деци и породици.

детаљније

У недељу ултразвучни преглед дојке и ПСА тест за простату

У недељу 10. децембра од 8 до 16 сати у 170 здравствених установа широм Србије биће организовани бесплатни превентивни прегледи за грађане, у склопу акције Министарства здравља и РФЗО. У Ваљево ће прегледи бити реализовани у Дому здравља, а заказивање није потребно.

детаљније

Око 250 суграђана на превентивним прегледима

Ултразвучни преглед дојке за жене и ПСА тест за откривање тумора простате у раној фази код мушкараца поново су изазвали велико интересовање суграђана.

детаљније

Рехабилитована амбуланта Дома здравља у Новом насељу

Након пар година, када је била најфреквентнија по питању прегледа и збрињавања за хиљаде Ковид пацијената, амбуланта Дома здравља у Новом насељу, рехабилитована је како би спремно дочекала нову сезону респираторних инфекција. Организацијом рада служби Дома здравља, месна амбуланта у Новом насељу опредељена је за збрињавање грађана који имају симптоме респираторних инфекција. Град је за извођење радова определио преко 130 хиљада динара, али су и бројни донатори који гравитирају ка МЗ Ново насеље и амбуланти помогли да се простор обнови.

детаљније

У недељу ултразвучни преглед дојке и ПСА тест за простату

У недељу 3. децембра од 8 до 16 сати у Дому здравља Ваљево биће организовани бесплатни превентивни прегледи за грађане, у склопу акције Министарства здравља и РФЗО. За прегледе није потребно заказивање.

детаљније

У сусрет Светском дану борбе против СИДЕ

“Са сидом се не само живи, него и стари, и најмодернија високоактивна антиретровирусна терапија зауставља напредовање болести, али шта је онда порука? Порука је да будемо здрави! Бирамо да пошаљемо поруку младим људима да је друштвено прихватљиво, да је “цоол” бити здрав и да водимо рачуна како бирамо партнере, да промискуитетно понашање није добар образац и да ми као друштво можемо боље”, поручио је секретар Црвеног крста Ваљево Александар Томић у сусрет обележавању Светског дана борбе против СИДЕ, 1. децембра.

детаљније

Сви видови подршке деци и породици

Дом здравља Ваљево je здравственом трибином обележиo Светски дан детета, са циљем представљања свих облика подршке породици и деци од стране здравственог система, али и образовног, као и појединих удружења нашег града. Посебан акценат је био стављен на откривање проблема у развоју и на ретке болести, тако да је један сегмент трибине био разговор са суграђанком која се годинама храбро носи са мултиплом склерозом.

детаљније

"Заједно против рака грлића материце - ХПВ НЕ"

Карцином грлића материце је један од водећих узрока смртности у популацији жена. Процена је да је само у 2020. години, на глобалном нивоу, код 604.000 жена дијагностикован рак грлића материце, док је 342.000 жена завршило летално услед ове болести. У 99% одсто случајева рак грлића материце је узрокован ХПВ (Humani papilloma virus) инфекцијом.

детаљније

Одржан „Дан за труднице“

Хуманитарно удружење „Тројка”, уз подршку Градске управе Ваљево и Дома здравља Ваљево, организовало је бесплатну едукацију за труднице под називом „Дан за труднице”. Стручњаци и предавачи из области гинекологије, педијатрије и дојења припремили су у Едукативном центру Дома здравља Ваљево програм подршке, уз савете који би помогли свим трудницама да се осећају сигурно и спремно за долазак њихових беба.

детаљније

Превентивни преглeди колектива у организацији Дома здравља

Превентивни центар и Служба поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево и ове године реализују бесплатне превентивне прегледе за колективе. У току јесени завршени су прегледи радника компаније „Босис“ - за неколико седмица прегледано је њих стотинак, завршена контрола здравља највећег броја запослених Пољопривредне школе, а у суботу су започети прегледи колектива Основне школе „Владика Николај Велимировић“.

детаљније

Превентивни прегледи у недељу од 8 до 14 сати

Превентивни прегледи, под покровитељством Министарства здравља и РФЗО, биће организовани у недељу 18. новембра од 8 до 14 часова у Дому здравља Ваљево.

детаљније

Дијабетес се тешко препознаје, важне редовне контроле и начин живота

Превентивни центар Дома здравља и Служба поливалентне патронаже, у сарадњи са Заводом за јавно здравље, Медицинском школом и Црвеним крстом Ваљево, у уторак 14. новембра обележили су Светски дан борбе против дијабетеса.

детаљније

Превентивни прегледи у недељу од 8 до 16 сати

Превентивни прегледи, под покровитељством Министарства здравља и РФЗО, биће организовани у недељу 12. новембра од 8 до 16 часова, у 170 установа у Србији. У Ваљеву ће бити организовани у Дому здравља.

детаљније

За викенд прегледано 250 грађана у Дому здравља Ваљево

Четвртог и петог новембра поново су одржани превентивни прегледи под покровитељством Министарства здравља и Републичког фонда здравственог осигурања, који су овог викенда били намењени превенцији кардиоваскуларних обољења. И овог пута је одзив грађана био велики.

детаљније

Превентивни прегледи овог викенда у Дому здравља

Превентивни прегледи под покровитељством Министарства здравља и РФЗО биће организовани и овог викенда, у суботу и недељу 4. и 5. новембра. Посвећени су превенцији кардиоваскуларних обољења и организоваће се у Дому здравља Ваљево од 8 до 16 часова.

детаљније

Против сезонског грипа вакцинисано скоро две хиљаде Ваљеваца

За месец дана је против сезонског грипа вакцинисано 1.972 Ваљеваца, од тога 1.662 у централном објекту Дома здравља, а остатак у градским и сеоским амбулантама. До уобичајене појаве грипа има још доста времена и довољно вакцина, тако да ће сви заинтересовани Ваљевци моћи на време да се заштите.

детаљније

Др Владимир Пантелић именован за в.д. директора Здравственог центра Ваљево

На основу члана 43.став 2. Закона о Влади Републике Србије, Влада РС је 26. октобра 2023. године донела решење и одлуку да се разрешава дужности др сци. мед. Марија Мирковић, досадашња в.д. директора Здравственог центара Ваљево, а именује се др Владимир Пантелић за новог в.д. директора Здравственог центра Ваљево. Др Владимир Пантелић, субспецијалиста ендокрине хирургије, био је досадашњи в.д. заменика директора Здравственог центра Ваљево.

детаљније

Настављени превентивни прегледи, штитаста жлезда у фокусу

Овог викенда настављена је акција бесплатних превентивних прегледа под покровитељством Републичког фонда здравственог осигурања, и даље уз велики одзив грађана. Фокус је био на анализи хормона и ултразвуку штитасте жлезде, али су довршени ултразвучни прегледи дојке и ПСА анализе простате преостали од претходне недеље.

детаљније

Превентивни прегледи за викенд у ЗЦ Ваљево

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, овог викенда настављају се превентивни прегледи у здравственим установама широм Србије, под покровитељством Републичког фонда здравственог осигурања.

детаљније

Едукативни скуп поводом Светског дана правилне исхране

Централно обележавање Светског дана правилне исхране за Колубарски округ организовано je 16. октобра у Едукативном центру Дома здравља Ваљево. Домаћин је била Служба поливалентне патронаже.

детаљније

Велико интересовање за ултразвук дојке и ПСА анализу простате

Огромно интересовање било је за данашњу акцију бесплатних превентивних прегледа у Дому здравља Ваљево, која се реализује под покровитељством Републичког фонда здравственог осигурања.

детаљније

Обележен Међународни дан старијих особа

Патронажна служба Дома здравља Ваљево била је партнер у традиционалном обележавању Међународног дана старијих особа у Дому пензионера, заједно са Заводом за јавно здравље, Медицинском школом и Црвеним крстом, који је био носилац манифестације. Све је организовано у сарадњи са Удружењем пензионера Ваљева.

детаљније

Превентивни прегледи 15. октобра у Дому здрaвља

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у недељу 15. октобра од 8 до 16 сати у Дому здравља Ваљево биће организовани превентивни прегледи.

детаљније

Радионице, предавања и изложбе у Дечјој недељи

И ове године наша установа дала је свој допринос реализацији Дечје недеље, која је одржана од 2. до 7. октобра под слоганом „Велико срце деце Србије“.

детаљније

Учешће на курсу о постпарталној депресији

Четворо медицинских сестара и техничара Службе поливалентне патронаже учествовали су на акредитованом курсу у Шапцу под називом „Рана дијагностика и интервенција код трудничке и постпарталне депресије, значај примарне здравствене заштите“. Организатор је био Фестивал здравља Београд, тако да је скуп модерирала др Мирјана Мићовић, директорка фестивала.

детаљније

Превентивни преглeди колектива у пуном јеку

Дом здравља Ваљево и ове године реализује бесплатне превентивне прегледе за колективе. Данас је завршен циклус прегледа радника компаније „Босис“, за неколико седмица прегледано је њих стотинак, и започети прегледи запослених Пољопривредне школе са домом ученика Ваљево.

детаљније

Почела вакцинација против сезонског грипа

У Дому здравља Ваљево 2. октобра је почела имунизација против сезонског грипа, која се спроводити радним данима од 7 до 19 часова у приземљу Дома здравља Ваљево, преко пута главног улаза. Претходно пацијент треба да добије налог за вакцинацију од свог изабраног лекара. Вакцине ће бити дистрибуиране и градским и сеоским амбулантама (осим амбуланте Ново Насеље која је намењена збрињавању респираторних инфекција).

детаљније

Обележен Светски дан срца

Дом здравља ЗЦ Ваљево, у сарадњи са партнерским установама, акцијом на Градском тргу обележиo je Светски дан срца. Заинтересованим суграђанима измерен је притисак, здравствени радници су делили савете, а волонтери брошуре. Акцију су заједнички реализовали Патронажна служба Дома здравља, Медицинска школа, Црвени крст и Завод за јавно здравље.

детаљније

Одржан Национални симпозијум „Колубарски дани здравствених радника и сарадника 2023“

Протеклог викенда је у сали Музичке школе „Живорад Грбић“ одржан Национални симпозијум „Колубарски дани здравствених радника и сарадника 2023“ са темом „Да свако срце буде здраво – уједињени око циља“, тако да је уједно био посвећен Светском дану срца. Удружење здравствених радника и сарадника Колубарског округа „Будућност“ први пут је организовало скуп са националном покривеношћу, уз учешће гостију из Републике Српске и Федерације БиХ.

детаљније

Национални симпозијум здравствених радника и сарадника у Ваљеву

Велики Национални симпозијум „Колубарски дани здравствених радника и сарадника 2023“ биће одржан 29. и 30. септембра у сали Музичке школе „Живорад Грбић“ Ваљево. За два дана преко 300 учесника окупиће се око теме „Да свако срце буде здраво – уједињени око циља“, чиме ће симпозијум бити посвећен Светском дану срца. Удружење здравствених радника и сарадника Колубарског округа „Будућност“ први пут организује скуп са националном покривеношћу, уз учешће гостију из Републике Српске и Федерације БиХ.

детаљније

Превентивни прегледи на манифестацији у Причевићу

У селу Причевић, 14 километара од Ваљева, данас је одржана врло посећена манифестација - традиционална Овчарска изложба, уз пратећи Фестивал јагњећег печења и продајну изложбу домаћих прехрамбених производа и народне радиности.

детаљније

Министарка здравља Даница Грујичић посетила Општу болницу ЗЦ Ваљево

Општу болницу Здравственог центра Ваљево први пут је посетила проф. др Даница Грујичић, министарка здравља у Влади Републике Србије. Заједно са сарадницима, након детаљног обиласка и упознавања са стањем у установи у коју је упућена од стране менаџмената одржан је радни састанак са презентацијом „Урбанистичког пројекта и идејног решења реконструкције и доградње Опште болнице у Ваљеву“ са коригованим изменама.

детаљније

Подршка запосленим мајкама за дојење

Светска недеља дојења обележава се од 1. до 7. августа у преко 170 држава, како би се повећало знање и свест о значају и предностима дојења, уједно и обезбедила подршка дојењу. Тим поводом је у Саветовалишту Педијатрије Дома здравља Ваљево организована активност у оквиру које је разговарано са родитељима, подељен промотивни материјал и приказана видео презентација о значају дојења за развој новорођенчета.

детаљније

Организовано „Медицинско село“ на Ставама

У оквиру манифестације „Дани купина“ на Ставама Здравствени центар Ваљево - Дом здравља Ваљево је организовао „Медицинско село“ у згради основне школе и сеоској амбуланти.

детаљније

Провера одржавања акредитационих стандарда

Данас је у нашој установи обављена нова редовна провера одржавања акредитационих стандарда. Екстерни тим Агенције за акредитацију здравствених установа Србије чинили су прим. др Гордана Станковић, специјалиста опште медицине Дома здравља Ниш и Тања Велисављевић главна сестра Дома здравља Чачак. Провери је присуствовала Светлана Дрча, виши стручни сарадник за едукацију у области акредитације и унапређење квалитета рада здравствених установа Агенције за акредитацију здравствених установа Србије.

детаљније

Како да пребродимо тропски талас - савети лекара

У Србију је стигао тропски талас са веома високим температурама ваздуха, прилично нагло тако да нисмо стигли да се аклиматизујемо. Сведоци смо да је температура у Ваљеву данима од 33-36 степени. Пре тога смо имали период честих и обилних киша, тако да је наглим скоком температуре испарење били знатно, што је додатно отежавало живот хроничним болесницима. Шта чинити, како се понашати при екстремно високим температурама за наше поднебље – о томе говори наша др Јелена Гајић, специјалиста опште медицине:

детаљније

Сезона крпеља и других инсеката – како се понашати?

Временске прилике у последњих скоро месец дана, прво влажно па затим врло топло време, изузетно су погодовале развоју инсеката. Осим комараца, сезона је крпеља којих је ове године јако пуно, тако да се скоро свакодневно јављају пацијенти због вађења крпеља и евентуалне терапије.

детаљније

Обележен Међународни дан против злоупотребе и кријумчарења дроге

Црвени крст Ваљево је, заједно са партнерским установама, на Градском тргу у Ваљеву обележио 26. јун – Међународни дан против злоупотребе и кријумчарења дроге. Нашу установу у овој акцији представљала је Славица Филиповић из Службе поливалентне патронаже. Овогодишњи слоган био је “Људи на првом месту: зауставимо стигму и дискриминацију, појачајмо превенцију”.

детаљније

Дом здравља убудуће у саставу Здравственог центра Ваљево

Агенција за привредне регистре Републике Србије 2. јуна 2023. године донела је Решење о регистрацији установе Здравствени центар Ваљево. Убудуће ће Дом здравља Ваљево бити организациона јединица у оквиру нове установе.

детаљније

Учешће Дома здравља у градској слави

Град Ваљево је јуче обележио своју славу – Духовски понедељак или Друге Тројице. У Храму Васкрсења Христовог Свету архијерејску литургију служили су епископи аустралијско- новозеландски Силуан и ваљевски Исихије, након чега је обављено и резање славског колача. Литургији поводом славе присуствовала је и директорка Дома здравља Ваљево др Јасмина Јевтић, са најближим сарадницима.

детаљније

Обележено 70 година Дома здравља Ваљево

Свечаном академијом у сали свог Едукативног центра Дом здравља Ваљево обележио је 70 година постојања. Oснован je 1953. године као Дом народног здравља када је, осим бриге о општем здрављу одраслог становништва и деце, имао значајну улогу у борби против туберкулозе и кожних болести, као и побољшању хигијенских услова живота. Здравствено просвећивање грађана и превентивно деловање важна је улога Дома здравља од оснивања до данас, констатовала је директорка др Јасмина Јевтић и наставила:

детаљније

Обележен Светски дан без дувана – Гајимо храну, а не дуван!

Под слоганом „Гајимо храну, а не дуван“ едукативном изложбом, поделом промоматеријала и анкетирањем грађана Дом здравља, Завод за јавно здравље, Црвени крст и Медицинска школа обележили су на Градском тргу Светски дан против дуванског дима (31. мај).

детаљније

Радионице по вртићима у оквиру Недеље уста и зуба

У оквиру Недеље здравља уста и зуба (15-21. мај), одржана су предавања у ваљевским вртићима која реализује тим Стоматологије и Патронаже Дома здравља, Црвеног крста и Заводa за јавно здравље Ваљево, у сарадњи са Предшколском установом. Тим Дома здравља чиниле се др Снежана Ђурић и др Бојана Попов из Службе за стоматолошку здравствену заштиту и Весна Павловић и Славица Филиповић из Службе поливалентне патронаже.

детаљније

Свечано обележен Дан сестринства у Дому здравља

Пригодним програмом и уручењем награда медицинским сестрама и техничарима који су се у протеклих годину дана истакли у раду, Дом здравља Ваљево обележио је Међународни дан сестринства.

детаљније

Реализоване патронажне посете оболелима од мултипле склерозе

У оквиру дугогодишње сарадње Службе поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево са Удружењем мултипле склерозе Колубарског округа, патронажне сестре и техничари у марту и априлу обавили су кућне посете члановима удружења. Посете су реализоване једном недељно све до краја априла, у тиму са председником удружења Дејаном Драјићем.

детаљније

Комеморација поводом смрти др Велибора Петковића

У сали Едукативног центра Дома здравља одржана је комеморација поводом смрти др Велибора Петковића, лекара Службе хитне медицинске помоћи, који је страдао у саобраћајној несрећи 22. априла на регионалном путу Ваљево – Лозница.

детаљније

IN MEMORIAM - др Велибор Петковић (1963-2023)

У сали Др Велибор Веља Петковић је у Дому здравља Ваљево радио од 1997. године, од чега је преко 20 година био истакнути лекар Службе хитне медицинске помоћи са санитетским транспортом. Дипломирао је на Медицинском факултету Београдског универзитета, где је и специјализирао интерну медицину.

детаљније

Грамата Епархије ваљевске за Службу хитне помоћи Дома здравља Ваљево

На Велики четвртак епископ ваљевски Исихије посетио је Дом здравља Ваљево и уручио архипастирску грамату Служби хитне медицинске помоћи са санитетским транспортом, као и летње униформе за запослене. Тим поводом управа Дома здравља организовала је пријем, а затим је владика посетио запослене у Служби хитне помоћи.

детаљније

Брига о здрављу треба да буде свакодневна

Поводом 7. априла - Светског дана здравља, данас је на Градском тргу одржана превентивна здравствена акција коју су организовали Служба поливалентне патронаже Дома здравља, Завод за јавно здравље, Медицинска школа и Црвени крст Ваљево. Пролазницима су дељене здравствено-васпитне брошуре, а заинтересованим суграђанима је измерен притисак и ниво шећера у крви.

детаљније

Светски дан здравља - 75 година унапређења јавног здравља

Светски дан здравља, 7. април, ове године је посвећен обележавању 75 година унапређења јавног здравља под слоганом „Здравље за све”. Овај датум се обележава као Светски дан здравља од 1948. године, а уједно и као дан оснивања Светске здравствене организације (СЗО). Током протеклих 75 година активности јавног здравља унапредиле су здравље и квалитет живота великог броја људи. Светски дан здравља је не само прилика да се осврнемо на ове успехе, већ и да укажемо да је потребно уложити додатне напоре у циљу обезбеђења здравља за све.

детаљније

Најава активности у оквиру обележавања Светског дана здравља

Дом здравља Ваљево ће, заједно са партнерским установама, у петак 7. априла спровести неколико активности обележавајући Светски дан здравља.

детаљније

Др Бранислав Јовановић добитник Награде града Ваљева

Др Бранислав Јовановић, специјалиста опште медицине и начелник Службе за здравствену заштиту одраслих Дома здравља Ваљево овогодишњи је добитник Награде града Ваљева у области медицине и бриге о здрављу. Др Јовановићу, као и осталим добитницима, признања су уручена на свечаној академији поводом Дана града у великој сали Центра за културу.

детаљније

Вакцинација против ковид-19 у амбуланти Дивци

Најављено предавање и вакцинација против ковид-19 за мештане Диваца и околних села одржани су у уторак 21. фебруара од 13.30 до 16 часова у месној амбуланти Дома здравља Ваљево. Уз преглед лекара, на располагању су биле вакцина Синофарм и бивалентна вакцина Фајзер.

детаљније

Вакцинација спречава теже облике ковид-19

Дом здравља Ваљево је у Едукативном центру организовао здравствену трибину о значају имунизације против ковид-19 намењену локалној заједници, првенствено суграђанима старијим од 60 година и хроничним болесницима, као и удружењима пацијената и партнерским организацијама. Трибини су присуствовали представници Градске управе, Центра за социјални рад, Дома здравља, Каритаса, Кола српских сестара, Удружења мултипле склерозе Колубарског округа, Друштва за церебралну парализу Ваљево, Удружења слепих и слабовидих града Ваљева и других.

детаљније

Одржана акција промоције вакцинације против ковид-19 на Ставама

У брдско-планинском селу Ставе, у подножју Медведника, у среду је одржана врло успешна акција промоције вакцинације против ковид-19, коју су реализовали Дом здравља Ваљевo – Служба поливалентне патронаже и Центар за социјални рад Ваљево, у оквиру пројекта који подржавају Светска здравствена организација и USAID.

детаљније

Здравствена трибина о вакцинацији против ковид-19

Дом здравља Ваљево ће у понедељак 20. фебруара од 10.30 часова, у Едукативном центру, организовати предавање за суграђане старије од 60 година и хроничне болеснике, као и остале заинтересоване грађане, о значају имунизације против ковид-19, уз могућност вакцинације после предавања.

детаљније

Саветодавни рад са грађанима о имунизацији против ковид-19

После акције почетком недеље у Удружењу пензионера, Дом здравља Ваљево (Служба поливалентне патронаже) данас је у амбуланти Пети пук организовао акцију промоције вакцинације против ковид-19. Грађани су имали прилику да се информишу о имунизацији против ове болести, да са здравственим радницима разговарају о својим ставовима и дилемама о вакцинацији. Такође, могли су да преконтролишу крвни притисак и ниво шећера у крви. У разговору су учествовали и чланови Тима за имплементацију пројекта Светске здравствене организације.

детаљније

Свака цигарета смета

Дом здравља, Завод за јавно здравље, Медицинска школа и Црвени крст Ваљево обележили су Национални дан без дувана (31. јануар) акцијом на Градском тргу, где су делили здравствено-васпитни материјал и са суграђанима попуњавали упитник - тест процене никотинске зависности. Овогодишњи слоган Националног дана без дувана гласи „Свака цигарета смета”.

детаљније

Обележавање Националног дана без дувана

Национални дан без дувана (31. јануар) биће у Ваљеву обележен двема активностима, које ће заједнички организовати партнерске установе: Завод за јавно здравље, Патронажа Дома здравља, Медицинска школа и Црвени крст Ваљево.

детаљније

Превентивни прегледи и разговори о имунизацији против Ковид-19

Дом здравља Ваљево је партнерска установа у пројекту Светске здравствене организације посвећене сензибилизацији становништва за вакцинацију против Ковид-19. Циљ је већи обухват вакцинацијом, првенствено осетљивих група, попут старијих од 60 година и људи са хроничним болестима.

детаљније

Рак грлића материце – рак који можемо спречити

У току је Европска недеља превенције рака грлића материце, од 23. до 29. јануара. Болест је стопостотно излечива ако се на време открије, што указује на важност превенције и редовних прегледа. У том контексту је и овогодишњи слоган: „ Рак грлића материце – рак који можемо спречити“. Од средине 2022. године у Србији је на располагању и ХПВ вакцина, као најефикаснија заштита од Хуманог папилома вируса, узрочника тумора грлића материце.

детаљније

Повећан број прегледа одраслих у Ковид амбуланти после празника

После новогодишњих и божићних празника постепено је повећаван број прегледа пацијената у Ковид амбуланти Ново насеље, да би претходних пар дана достигао цифру 200. Начелник Службе за здравствену заштиту одраслих др Бранислав Јовановић каже да је Дом здравља Ваљево повећао број лекара у Ковид амбуланти на четири у смени, тако да је чекање смањено.

детаљније

Повећан број деце са високом температуром

После новогодишњих празника знатно се повећао број прегледа деце у Ковид амбуланти Педијатрије Дома здравља, која у већини случајева имају повишену температуру. Начелница Службе за здравствену заштиту деце др Валентина Марковић каже да се у периоду од новембра до марта увек очекује појава респираторних инфекција, али да тренутно има болесне деце више од очекивања, иако је распуст. Различитог су узраста: од најмлађих до средњошколаца, а преовлађују вирусне инфекције праћене високом температуром.

детаљније

Архива вести 2023.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2022.год.

детаљније

Архива вести 2022.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2022.год.

детаљније

Архива вести 2021.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2021.год.

детаљније

Архива вести 2020.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2020.год.

детаљније

Архива вести 2019.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2019.год.

детаљније

Архива вести 2018.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2018.год.

детаљније

Архива вести 2017.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2017.год.

детаљније

Архива вести 2016.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2016.год.

детаљније